Kinogruppen i Ålesund senioruniversitet holder til på Odeon kino i nybygget på Moa Syd. Hver tirsdag kl. 12 vises det filmer for oss seniorer. Gruppen er for de som liker å møtes og se gode filmer. Som gruppeleder sender jeg ut epost med filminfo noen dager i forveien.  Det forventes at medlemmene jevnlig går på kino, gruppen er altså ikke ment for de som bare ønsker å få tilsendt filminfo.

Kinogruppen startet opp i januar 2017 på NF-Kino på Moa. Vi var få medlemmer i starten, men ettersom tilbudet ble kjent, økte medlemstallet. Mange synes det er kjekt å kunne gå på kino på formiddagstid. Du trenger ikke å ha noen du kan gå sammen med. Her treffer du alltid andre du kan prate med både før og etter filmen. Det er gratis kaffe til de som ønsker det. Mange tar en tur på kafé etterpå. Kinogruppen er på denne måten også et sosialt tilbud til medlemmene.

Etter at Odeon kino åpnet i november 2018, ble konkurransen for hard for NF-Kino. De valgte da å legge ned driften i mars 2019. Jeg tok i forkant kontakt med Odeon Kino og fikk avtalt samarbeid med dem. Vi flyttet dermed over dit fra april.

Helt siden starten har det vært et veldig godt samarbeid med de ulike kinosjefene. Som gruppeleder ser jeg gjennom hvilke nye filmer som kommer fremover, og plukker ut de som kan passe for oss. Jeg setter da opp en ønskeliste med datoer og filmtitler og sender til kinosjefen. Vi får oppfylt de fleste ønskene våre, men det er ikke alle filmer som settes opp utenfor de største byene.

Liker du å se film og tenker at dette kan være noe for deg, så ta kontakt.

For å være med i kinogruppen må du være medlem i ÅSU - Meld deg inn her

 Skriftlig påmelding til gruppeleder Hilde Bjørlo, epost: hbjorlo@online.no